Miofascijalna relaksacija MFR

Mjesto održavanja: Splitska ulica 7, Pula
Datum održavanja:
MODUL 1: 09.-11.02. 2024. | MODUL 2: 05.-07.04.2024.
MODUL 3: 31.05.-02.06.2024 | MODUL 4:05.-07.07.2024

430,00 

Podijeli ili isprintaj:

Miofascial release (MFR) je tehnika specijalne manualne rehabilitacije, medicinske terapije koja se koristi kod liječenja imobilnosti i boli kod mišićno-koštanog sustava, koja opušta meka tkiva (mišiće, fascije, ligamente i zglobne čahure )misice, poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, i stimulira refleks istezanja u mišićima.

TEČAJ SE SASTOJI OD 4 MODULA I ISPITA

– Svaki modul bit će održan u trajanju od 2.5 dana, od po 20h radnih sati, sa dvije kraće 15minutne pauze i jednom dužom pauzom za ručak od 40min.
– Na svakom modulu, polazniku će biti dana skripta sa tekstom i fotografijama pratećeg modula
– Na kraju svakog modula obavezana je provjera znanja polaznika kroz pismeni i usmeni rad.
– Polaznicima svakog modula bit će dan certifikat od strane edukatora kao potvrda o prisutnosti na tečaju.
– Po završetku sva 4 modula, polaznici nakon položenog ispita dobijaju DIPLOMU od strane edukatora o stečenom znanju MFR tehnike


 

MODUL 1OSNOVNI TEČAJ RAD NA GORNJIM EKSTERMITETIMA

25 sati u trajanju od 2.5 dana (petak 16-20h, subota 10-18h, nedelja 09-17h)

Sadrzaj: Filozofija, anatomija i funkcija fascijalne strukture. Istorijat i osnovni principi MFR. Razvijanje palpacije, procedura rada MFR. Demonstracija pregleda i tretmana nakon posturalne analize. Pregled i planiranje terapije.

Rad na gornjem dijelu tijela: problemi gornjih eksteremiteta, procedure  rada za rameni pojas, gornji i donji dio ruke, simptomi, stanja i oboljenja: smrznuto rame, impingement, epikondilitis, morbus sudeck, smrznuto rame, skolioze, spondiloze Osnovne tehnike relaksacije (lumbalna, torakalna i cervikalna kicma).

Nakon ovog modula, polaznik ce bolje razumijeti funkciju i znacaj pojma i uloge fascije. Samostalno će moći da kvalitetno tretira klijenta u svojoj praksi, te da primjeni stečeno znanje za  riješavanje problematike u gornjem dijelu tijela svojih pacijenata/klijenata te da time poboljsa mobilnost i funkcionalnost trupa.


 

MODUL 2 – RAD NA DONJIM EKSTERMITETIMA

25 sati u trajanju od 2.5 dana (petak 16-20h, subota 9-18h, nedjelja 09-17h)

Sadržaj: Upoznavanje sa dijafragmama. Rad na torakalnoj apreturi, respiratornoj i  urogenitalnoj dijafragmi, zdjelici i donjim ekstremitetima.Patološke promjene fascije, stanja i oboljenja donjih ekstremiteta i zdjelice. Dijagnostika, simptomi, stanja i oboljenja: disbalans zdjelice, lumboischialgia, discus hernie, sindrom m. piriformisa, supinacione traume, bursitis, prednji križni ligamenti, plantarna fascija, petni trn, bolovi u kuku i koljenu.

Nakon ovog modula, polaznik će bolje razumjeti funkciju zdjelice i njene primarne uloge u tijelu , te će biti u stanju da je kvalitetno tretira u svojoj praksi.


 

MODUL 3VISCERALNI ORGANI I CERVIKALNA ZONA TIJELA

25 sati u trajanju od 2.5 dana (petak 16-20h, subota 9-18h, nedelja 09-17h)

Sadrzaj: Specijalizovane procedure za rad na visceralnim segmentima – abdomenu. Simptomi, stanja i oboljenja: abdominalni i uro-genitalni problemi, kolike, kamenci, sustav probave, psiho-somatske promjene unutar tela. Rad na cervikalnoj zoni. Dijagnostika, simptomi, stanja i oboljenja zone vrata, cervikalni sindrom, napetost skalenskih misica, tortikolis, zujanje u usima, migrene, disfunkcije perikarda… Štitnjača i zona hyoida

Nakon ovog modula, polaznik ce steci vestine u radu na vratu i resavanju problema „skracenih“ misica, opustanju cervikalne, torakalne i abdominalne zone


 

MODUL 4  – GLAVA, LICE I RAD NA OŽILJCIMA

25 sati u trajanju od 2.5 dana (petak 16-20h, subota 10-18h, nedelja 09-17h)

Sadržaj: Petak: Važnost i primjena rada na ožiljcima, mobilizacije ožiljaka i njihovo smanjivanje, njihove razlike, karakteristike i utjecaj na cijelu posturu.  Steći će vještine u radu na cervikalnoj zoni i rješavanju najčešćih simptoma u toj zoni.

Subota i nedjelja: Rad na glavi i na licu, stanja i simptomi. Nakon ovog modula , polaznik će se upoznati sa načinom tretmana lica kod kolagenoza, stanja nakon moždanog udara,  ali i disfunkcija područja glave.

Sinteza IV modula.

Po završetku sva četiri modula polaznik će dobiti teorijsko i praktično poznavanje MFR tehnike, koju će moći sprovoditi u svom samostalnom radu. Polaznik će biti obučen da analizom posture i prepoznavanjem uzroka rješava posljedice i tako ublažava simptome stanja i oboljenja  i poboljšava kvalitetu života pacijenta.

Polaznici po želji, imaju mogućnost upisa u radnu knjižicu sa zvanjem Miofascijalni terapeut nakon odrađena 4 modula, te dobivaju certifikat nakon svakog modula.

 CERTIFICIRANI INSTRUKTOR
:

Kristina Radović
DRM, rCST , Spec za Myofascial release i Craniosacral therapy MFR i mTP Edukator

MJESTO ODRŽAVANJA TEČAJA: Splitska ulica 7, Pula

DATUM ODRŽAVANJA TEČAJA: MODUL 1:  09.- 11.02.  |  MODUL 2:  05.-07.04.  |  MODUL 3:  31.05.- 02.06.  |  MODUL 4:  05.-07.07.