Međunarodni kongres 2024

Edukacijski centar VIZIJA – Pula s ponosom najavljuje 1. Internacionalni kongres inovativne fizioterapije, fizikalne rehabilitacije i sportske medicine koji će se održati 20 -23. rujna 2024. u Medulinu, Hotel “Park Plaza Belvedere”.

Glavna tema kongresa: OD ZNANOSTI DO KLINIČKE PRAKSE

Cilj kongresa je okupiti stručnjake iz područja fizioterapije, edukatore, menadžere
i znanstvenike kako bi prikazali napredak u fizikalnoj terapiji i odgovore na
promjenjive potrebe stanovništva, pacijenata i pružanja usluga te dali dodanu
vrijednost fizioterapiji kao stručnoj i znanstvenoj disciplini.

Program kongresa nudi praktičarima iz različitih sredina priliku suradničkog učenja za: učenje o inovacijama u fizikalnoj terapiji, sudjelovanje u raspravama i razmjenu znanja i stručnosti kako bi zainteresiranim stranama, drugim stručnjacima i pacijentima pokazali ulogu, vrijednost i utjecaj fizikalne terapije na populaciju te prikaz fizioterapijskih metoda utemeljene na znanstvenim dokazima.

KONGRES JE NAMIJENJEN

Liječnicima

Kineziolozima

Predstavnicima/ komora liječnika, fizioterapueta

Specijalistima/specijalistima fizioterapije, reumatologije, neurologije, pedijatrije, ortopedija, kirurgije, ginekologije.

Fizioterapeutima/ tehničarima, prvostupnicima, magistrima, doktorima znanosti.

Ustanovama za edukaciju/ srednje škole zdravstvenih usmjerenja, veleučilišta, sveučilišta.

Ustanovama za provođenje fizikalne terapije i rehabilitacije

Organizator: Edukacijski centar Učilište “Vizija” ustanova za obrazovanje odraslih, Pula
Mirhada Mešanović mag.physioth Ravnateljica Učilišta Edukacijski centar “Vizija” Ustanova za obrazovanje
Kristina Radović DRM, rCST, AED Fasciale

Zahvaljujemo unaprijed na Vašem odazivu i sudjelovanju!

PROGRAM KONGRESA

Teme
1. Napredak u rehabilitaciji problema mišićno-koštanog sustava
2. Napredak u neurološkoj rehabilitaciji
3. Uloga fascije
4. Inovativna fizioterapija
5. Fizioterapija temeljena na znanstvenim dokazima

Radionice (prijava za sudjelovanjem na istima je obavezna unaprijed)
1.Bruce Schonfield – ABDOMINOPELVIC INTERRELATIONSHIPS / Structural-Visceral Integration
2.Prof Silverio Di Rocca – POSTUROMETER diagnosis and rehabilitation
3.John Sharkey – Translating fascia anatomy and living tensegrity principles into clinical applications
4.Francisco Neto, Mulligan Concept: A Quick Guide for Assessing and Treating Musculoskeletal Impairments.
5. J.J. Bosca – OMT Instema concept

PRIJAVA SAŽETAKA

Prijava sažetaka za sudionike koji žele održati usmeno izlaganje, prikazati poster ili provesti radionicu.

UPUTE ZA PREDAVAČE

Upute za za sudionike koji žele održati usmeno izlaganje, prikazati poster ili provesti radionicu.

REGISTRACIJA I KONTAKT

Registracija za usmena predavanja, prijava za smještaj, sponzorstva, izložbeni prostor.

KOTIZACIJA I SMJEŠTAJ

Sve informacije vezane za iznose kotizacije i organizaciju smještaja.

PREDAVAČI

John Sharkey MSc

Kineziolog i utemeljitelj europske neuromuskularne terapije.

Bruce Schonfeld

Rolfing Structural Integration® i Visceralna osteopatija. Redatelj i producent dokumentarnog filma Skriveni život fascije (The Secret Life of Fascia).

Francisco Neto Msc

Instruktor međunarodnog koncepta Mulligan.

Dr.Sc Caterina Fede

Sveučilište u Padovi , UNIPD · Odjel za neuroznanosti

Prof. dr. Silverio Di Rocca

Doktor stomatologije, profesor M.P.R.

Doc. Dr Tine Kovačič

Fakultet zdravstvenih znanosti (Sveučilište u Ljubljani) doktor socijalne gerontologije i magistar fizioterapije.  Docent na Fakultetu zdravstvenih znanosti (Sveučilište u Ljubljani)

Juan José Boscà Gandia

Mag.fizio Sveučilišta u Valenciji, DO Osteopath Sveučilišta Alcalá de Henares. Ravnatelj Klinike za fizioterapiju i osteopatiju JJ Boscà i  osnivač i ravnatelj jednog od najvećih edukacijskih centara za fizioterapeute i lječnike INSTEMA iz Španjolske.

John Sharkey MSc

Kineziolog i utemeljitelj europske neuromuskularne terapije.

Kineziolog i neuromuskularni terapeut sa  iskustvom od preko 40 godina. Svjetski je poznati voditelj i autoritet u području anatomije, mehanike I terapije pokreta.

Autor je pet knjiga, suradnik trećeg izdanja renomiranog izdanja Travel and Simons Priručnik o Miofascijalnim triger točkama – bol i disfunkcija (u tisku). On je pionir Levinovog modela biotenzgriteta koje predstavlja kroz tečajeve disekcije, s posebnim fokusom na biotenziju. Džon je ovlašteni član British Association of Clinical Anatomists (BACA) i kineziolog (BASES) koji je potvrdio svoje kvalifikacije sa Sveučilišta Liverpool, Sveučilišta Chester i Sveučilišta Dundee, Škotska.

John je također počasni član uredničkog odbora časopisa Journal of Bodywork and Movement Therapies (JBMT)), te recenzent u dva najveća Internacionalna magazina za osteopatsku medicine i manuelne tehnike rada na tijelu. International Journal of Osteopathic Medicine i International Journal of therapeutic massage and bodywork. Voditelj je programa za magistarski studij za Neuromuskularnu terapiju i viši mentor na Sveučilištu u Chesteru.

Bruce Schonfeld

Rolfing Structural Integration® & Visceralna osteopatija. Redatelj i producent dokumentarnog filma Skriveni život fascije (The Secret Life of Fascia).

Bruce Schonfeld je 1994. godine certificiran u Rolfing Structural Integration®, a od 1996. stekao je diplomu iz visceralne osteopatije. Njegovo obrazovanje i iskustvo sazreli su u jedinstven pristup sistemske anatomije kliničkom razmišljanju, rješavanju problema i manualnoj terapiji. Njegova privatna ordinacija nalazi se u Los Angelesu gdje predaje na radionicama kontinuirane edukacije lokalno, tako  i diljem svijeta. Za  život tvrdi da je škola i učenje, te se i dan danas dodatno educira

Bruce nastoji stvoriti sigurno i ugodno okruženje za ublažavanje boli, oporavak, osobni rast i održivo preoblikovanje tijela. Njegove dvojne perspektive rolfinga i osteopatije nude jedinstveni klinički pristup preventivnoj, ortopedskoj i holističkoj zdravstvenoj skrbi. Njegova je vizija upoznati tijelo pod njegovim vlastitim uvjetima.

Francisco Neto Msc

Instruktor međunarodnog koncepta Mulligan.

Francisco je izvršni direktor FisioNeto, klinike za fizioterapiju MSK u Portugalu. Također je izvršni direktor Formaterapije. Instruktor međunarodnog koncepta Mulligan.

Studij fizioterapije završio je u Escola Superior de Saúde do Vale do Sousa (Portugal), te je stekao diplomu Magistra fizioterapije  u Sveučilištu u Brightonu (Ujedinjeno Kraljevstvo). Poseduje  Certifikat iz ortopedske manualne terapije Tehnološkog sveučilišta Curtin (Austrália).

Francisco radi kao gostujući profesor na magistarskom studiju ortopedske manualne terapije Politehničkog instituta u Setubalu, Escola Superior de Tecnologia da Saúde do Porto i Escola Superior de Saúde do Alcoitão (Portugal). Redoviti predavač Instema Instituta Španjolska.  Međunarodni je Instruktor Mulligan koncepta, priznat od strane Mulligan Concept Teachers Association. Provodi tečajeve o ovom konceptu, i radi kao predavač i instruktor na različitim područjima manualne terapije diljem Europe.

Objavio je na desetine stručnih radova,te učestvovao kao gost predavač na više međunarodnih simpozija, konferencija, kongresa.

Dr.Sc Caterina Fede

Sveučilište u Padovi , UNIPD · Odjel za neuroznanosti.

Caterina Fede, dr. sc. diplomirala biotehnologiju i zdravstvenu biologiju te doktorirala u Sveučilištu u Padovi, Italija. Radi na Institutu za anatomiju čovjeka Sveučilišta u Padovi, u istraživačkom timu prof. Carle Stecco. Istraživački rad dr. Fede u potpunosti je posvećen sagledavanju mikroskopskih karakteristika fascija.

Sudjelovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama kao izlagač, autorica je brojnih istraživačkih radova (56 dokumenata na Pubmedu) o staničnim i molekularnim aspektima fascije, posebice o kvantifikaciji hijalurona, karakterizacija fasciacita, inervacija duboke i površinske fascije. Štoviše, karakterizacija načina na koji različiti podražaji i uvjeti (kao što su hormoni i kemijski uvjeti) mogu modificirati fascijalno tkivo i njihova svojstva.

Caterina je također autor poglavlja “Molekularni aspekti fascije” u knjizi “Fascija. The tensional network of the human body”, Elsevier 2022.

Prof. dr. Silverio Di Rocca

Doktor stomatologije, profesor M.P.R.

Profesor Di Rocca završio je diplomski studij stomatologije i postdiplomski studij funkcionalne ortopedije na Sveučilištu u Buenos Airesu, Argentina. Također je diplomirao stomatologiju i protetiku na Sveučilištu u Torinu, Italija .Direktor je Međunarodne škole MPR, potpredsjednik, međunarodni predstavnik i osnivač API Swiss (International Association of Posturology, Švicarska). Također je profesor na Amocoac Diplomate u Meksiku i COMEI, College of Dentistry u Meksiku, izvanredni profesor na ICOM (International College of Osteopathic Medicine) Milano, Italija, i međunarodni počasni član AMOCOAC-a.

Rodoviti je konzultant I suradnik u brojnim klinikama u Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švicarskoj i Španjolskoj. Redovito obavlja  istraživačke i nastavne aktivnosti kroz M.P.R. Međunarodna škola, i u suradnji s drugim institucijama i sveučilištima, kao što su Sveučilište u Sevilli, Španjolska (master ortodoncije), Sveučilište Maimonides u Argentini, Londonska škola za osteopatiju, Stomatološki fakultet (Sicilija), Sveučilište u Sieni. Voditelj je I  više tekućih projekata  u UAI (Universidad Abierta Inter-americana), Sveučilišteu u Havani (Kuba) i ICOM School of Osteopathy.

Autor je knjige R.M.P. rehabilitacijska miofunkcionalna posturalna metoda Rocca.

Doc. Dr Tine Kovačič

Fakultet zdravstvenih znanosti (Sveučilište u Ljubljani) doktor socijalne gerontologije i magistar fizioterapije.  Docent na Fakultetu zdravstvenih znanosti (Sveučilište u Ljubljani).

Tine je presednik Udruženja fizioterapeuta Slovenije, I jedan od omiljenih predavača studijskog programa: Fizikalna terapija na Alma Mater Europae, te dekan studija doktorskog studija fizioterapije. Tine  je  objavio jednu od najinovativnijih znanstvenih monografija u kojoj se ističu važna otkrića u području neurofizioterapije – od vulnerabilne populacije djece s poremećajima u razvoju, do odraslih bolesnika s moždanim udarom i Parkinsonovom bolešću, Alzheimerovom demencijom i drugim dijagnozama koje su korisne za teoriju, fizioterapijsku praksu, zdravstvenu politiku i zakonodavstvo.

Juan José Boscà Gandia

Mag.fizio Sveučilišta u Valenciji, DO Osteopath Sveučilišta Alcalá de Henares.

Ravnatelj Klinike za fizioterapiju i osteopatiju JJ Boscà i  osnivač i ravnatelj jednog od najvećih edukacijskih centara za fizioterapeute i lječnike INSTEMA iz Španjolske.

Diplomirao je kineziologiju i fizijatriju na Sveučilištu General San Martin u Buenos Airesu, Argentina, a potom je stekao  diplomu za medicinske sestre  Sveučilišta u Valenciji. Studirao je i psihologiju na Sveučilištu u Valenciji.

  1. J. Bosca, je svakako jedan od najboljih profesora i instruktora iz područja manualne terapije i maniuplativne osteopatije sa akcentom na spinalne maniuplacije

Redoviti je profesor Madridske škole osteopatije (EOM) I postdiplomske specijalizacije Sveučilište u La Coruña,  Sveučilišta u Sevilli.  Profesor škole za osteopatiju u Milanu, Sveučilište BICOCA I u Portu, Lisabon, Portugal. Nastavu održava I za poslediplomske studije na različitim Sveučilištima, bolnicama, kako u Madridu na Sveučilištu za osteopatiju, tako i u različitim nacionalnim i međunarodnim prostorima, Italiji, Portugalu, Venezueli, Brazilu, Argentini, Čileu, Kostariki, Peruu, Kolumbiji, Paragvaju, Meksiku..

Trener pedagogije za nastavnike EOM-a. Profesor je različitih postdiplomskih studija.

Učestvovao je na više od 100 domaćih i međunarodnih konferencija kao predavač, moderator ili asistent na njima. Bavi se istraživačkim i znanstvenim radovima.